История

През 1836 г. четирима млади мъже от Тринген в кантона Люцерн  решили да изнасят произведения на местни майстори-тъкачи от Визентал, долина в Шварцвалд. Докато били там те научили изкуството на направата на четки и така през 1885 г. започнали тяхното промишлено производство в родния си град. Две години по-късно, обаче  производството трябвало да бъде закрито. През 1887 г. други шестима граждани от Тринген основали нова фабрика за четки, известна днес като TRISA. Новите предприемачи били благословени с пионерски дух, вяра в бъдещето и пълни с увереност.

Първата четка за зъби и напредъка на TRISA Group

В края на 19-ти век компанията вече има 30 служители, които основно са били заети в производството на четки за коса и домакинството. Това продължило до 1903 година, когато в Тринген е произведена първата четка за зъби. В края на 1930 година ръчно задвижвани машини за набиване на влакна навлезли значително в производството и поели функции, които до този момент са се правили само на ръка. Въвеждането на тези и редица други полуавтоматични машини е сред най-важните нововъведения на четиридесетте години. През 1950, със съдействието на университета на Цюрих  е публикуван първият научен труд за четки за зъби. От средата на шестдесетте моделът на съучастието превръща служителите в съпредприемачи.

Концентрацията на производството на четки в Швейцария и силният растеж на TRISA  са доминиращи през 70-те и 80-те години. През 1989г. TRISA придобива марката Walther и фабриката за четки Ebnat Капел AG. През 1992 г. TRISA е първата европейска фабрика за четки за зъби, която е сертифицирана по ISO. Търговското дружество TRISA България GmbH е основано през 1996г., а през 1998г. две други компании, TRISA аксесоари AG и TRISONIC AG стават самостоятелни дружества. TRISA Аксесоари AG е водещ лидер в областта на продукти за косата и модни бижута с Швейцарско управление. В същото време TRISONIC AG е специализирано дружество в производството на електрически четки за зъби.

Повече от един милион четки за зъби на ден

Вече четвърто поколение на семейството Фенигер управляват служителите и семейната фирма Trisa. Всяко поколение е надградило своето ноу-хау върху опита на  предишното, ориентирано към творчество и прагматичен подход. През 1950 година са се произвеждали около 50 000 четки годишно. Днес тази цифра е нараснала до впечатляващите един милион всеки ден. Така през годините Trisa се е превърнала в глобална високо-технологична компания с около 1200 служители, работещи за групата.