Истината зад чувствителните зъби

Главоболието и болките в ставите не остават незабелязани. Болката в зъбите също не трябва да се пренебрегва Всеки един от нас по малко обича сладкото или горещите напитки. Кой би устоил на сладолед или добре познатите от детство ледени близалки, фрапе или горещо кафе за утринно събуждане. Да, обаче, това удоволствие за 1/5 от българите е придружено от болки и чувствителност в зъбите. Не само че статистиката е плашеща, ами и е общо прието, че лек срещу болката няма и тя ще съпътства живота ни докрай. Но защо трябва да се лишаваме от малките моменти на сладост особено в това натоварено ежедневие. Главоболието и болките в ставите не остават незабелязани. Болките в зъбите също не трябва да се пренебрегват, особено ако грижата е правилна, лек определено има! Както хората са казали, знанието е половин победа! Затова Триза селектира специално за вас няколко мита и легенди за чувствителните зъби. 1. “Само студените храни и напитки могат да провокират чувствителните зъби“ Истина или мит?Мит! Защо? Когато дентина ( или още позната като твърдата обвивка на зъба) осъществи контакт с топли ,студени, сладки или солени вещества, това провокира нервите и води до кратка остра болка. Ето защо дори дишането на студения въздух през зимата е болезнен. Също така сладко-солените храни като домати, лимон или кисели краставички, поради високото съдържание на киселинност могат да събудят защитния емайл на вашия зъб. 2. “Чувствителността в зъбите е краткотрайна болка, с която мога да живея“ Истина или мит?Мит! Защо? Чувствителността в зъбите засяга много повече хора, отколкото си мислим. Не случайно това е един от най-отразяваните проблеми в сферата на оралната хигиена, след зъбния камък и кариеса. Болката може да си идва и отива, но оставена не излекувана, попречва на свободната консумации на храни и напитки и изпитването на сладост в живота. В някои случаи, чувствителността на зъбите може да е само индикации на по-голям проблем. 3. “Белите зъби са здрави зъби“ Истина или Мит?Мит! Защо? Светлите и перлено бели зъби могат да крият редица неразрешени проблеми, особено след приложение на традиционни методи. Избелващите съставки на основаната на пероксит, които се намират в повечето съставки на пастите за зъби, причиняват отслабване на емайла. Това от своя страна води до свръхчувствителност и болка. Ако искате да имате бяла усмивка, но изпитвате болка, консултирайте се с вашия зъболекар преди да предприемате действия. 4. “ Почистването на зъбите след всяко ядене е полезно“ Истина или мит?Мит! Защо? След ядене или пиене, горният защитен слой на зъба е временно омекотен, особено след консумации на храни с висока киселинност и газирани напитки. Почистването за зъбите в такъв момент води до допълнително навлизане на храната в повърхността на емайла, разрушаването му и появата на болка. Затова повечето зъболекари препоръчват да се изчака половин-един час преди да се измиват зъбите. Как да избягаме от болката в зъбите?
  • Не търкайте зъбите си прекалено силно- това причинява допълнително разрушаване на емайла. Четка с меки влакна се препоръчва.
  • Преглеждайте се при вашия зъболекар редовно, дори когато болката не е толкова остра.
  • Използвайте клинично тествана паста за всекидневна защита при чувствителни зъби!
Ето го и нашето предложение! Водата за уста е често пренебрегвано средство в борбата с чувствителността. Напрегнати и забързани, честно не ни остава време да избираме подходящия продукт или да мислим за интензитета, с който почистваме зъбите си. Ето защо Триза разработи специална формула, с която да атакува проблема и да улесни всекидневната грижа. Бързо, лесно и..може би не чак толкова вкусно, TRISA Revital Sensitive, 500 ml, може да се окаже вашият другар в борбата с болката!
back