История

През 1836 г. четирима мъже от Тринген, кантона Люцерн напускат родното място, за да експортират произведения на местни майстори-тъкачи от Визентал, където научават изкуството за направата на четки.
През 1885 г. е отворена първата фабрика за четки за зъби в родния им град Тринген.
Две години по-късно производството е закрито, a през 1887 г. други шестима граждани от Тринген основали нова фабрика за четки, известна днес като TRISA. Новите предприемачи били благословени с пионерски дух, вяра в бъдещето и изпълни с увереност.

Първата четка за зъби и напредъка на TRISA Group

В края на 19-ти век компанията вече има 30 служители, които основно са се занимавали с производството на четки за коса и домакинството. Това продължава до 1903 година, когато в Тринген е произведена първата четка за зъби.
В края на 1930 година ръчно задвижвани машини за набиване на влакна навлизат значително в производството и поемат функциите, които до този момент са се вършили само на ръка. Въвеждането на тези и редица други полуавтоматични машини е сред най-важните новости на четиридесетте години.
През 1950 със съдействието на университета на Цюрих е публикуван първия научен труд за четки за зъби. От средата на шестдесетте моделът на съучастието превръща служителите в съпредприемачи.
Концентрацията на производството на четки в Швейцария и силният растеж на Trisa са доминиращи през 70-те и 80-те години.
През 1989г. Trisa придобива марката Walther и фабриката за четки Ebnat Кappel AG.
През 1992 г. Trisa е първата европейска фабрика за четки за зъби, която е сертифицирана по ISO. Търговското дружество TRISA Bulgaria GmbH е основано през 1996г., а през 1998г. две други компании, TRISA Accessoires AG и TRISONIC AG стават самостоятелни дружества. TRISA Accessoires AG е водещ лидер в областта на продукти за коса и модни бижута с швейцарско управление. В същото време TRISONIC AG е специализирано дружество в производството на електрически четки за зъби. Днес TRISA AG се занимава изцяло с производството на четки за зъби.

Повече от един милион четки за зъби на ден

Четвърто поколение на семейство Пфенигер управлява служителите и семейната фирма TRISA. Всяка генерация надгражда специфичните познания и опита на  предишното, ориентирано към творчество и прагматичен подход. През 1950 година се произвеждат около 50 000 четки годишно, днес тази цифра е нараснала до впечатляващите един милион всеки ден. Така през годините TRISA се е превърнала в глобална високо-технологична компания с около 1100 служители, работещи за групата.