Съвети при избор на четка за зъби

Съвети при избор на четка за зъби

Време за четене:

3 Мин.

При избора на четка за зъби повечето хора не обръщат внимание на типа четка за зъби, който ще бъде най-подходящ за тях. Някои може да са лоялни към определена марка, докато други ще бъдат чувствителни към цените. Има редица фактори, които трябва да имате предвид при смяната на старата ви четка за зъби. Опитвайте се е да я сменяте на всеки три до четири месеца или когато започне да показва, че е износена.

Мек или твърд косъм на четката

Между специалистите по дентална медицина е разпространено, че четките с мек косъм (S) са за предпочитане пред тези с твърд (H), тъй като последните могат да причинят дразнене на венеца. "Средна" (M) твърдост четка за зъби е добър вариант, но е хубаво да се консултирате с вашия зъболекар, кое е подходящо за вас.

Какъв размер на четката да изберем?

Размерът има значение. Изберете такъв размер на главата на четка за зъби, който може да изтърка поне един зъб наведнъж. Главата на четката трябва да се побира удобно в устата ви и да достига лесно до всичките зъби. Например, четката за зъби на детето е неподходяща за възрастен и обратно.

Дръжката

Изглежда, че има толкова много възможности, когато става дума за дръжка на четка. Това може да бъде объркващо с този голям избор. Просто казано, дръжката, която удобно приляга в ръката ви и е лесна за движение при миенето - това е, от което се нуждаете! Ако вече имате някоя, която ви е допаднала, може да се придържате към този модел, но трябва да са изпълнени и другите критерии.

Цена

Вероятно искате да извлечете максимума от това, което получавате и това, което сте платил. Главите не са проектирани така, че да почистват трудно достъпните области на устата ви. Супермаркетите често правят отстъпки за качествени маркови четки за зъби. Можете да се възползвате.

Механична или електрическа четка за зъби

Хората, които имат затруднения с използването на ръчна четка за зъби, (например някой с артрит) може да се чувстват по-комфортно с електрическа четка за зъби.