TRISA Natural Clean

Около 90 милиона тона пластмаса плува в нашите океани. Всяка минута нови пластмасови отпадъци се изхвърлят в морето. Този отпадък не е биоразградим, а в някой от случаите биват погълнати от морските обитатели и по този начин достигат до нас, чрез морската хранителна верига. Поради тази причина TRISA създаде еко четка за зъби Natural Clean Soft:
  • Дървена дръжка
  • Дръжката на четката е направена от сертифицирана (FAS) швейцарска букова дървесина запечатана с естествен восък.
 
  • Защо да изберем продукт от дървесина и какво стои зад името FSC® (Forest Stewardship Council®)?
Като потребител на продукти от дървен материал, можете да  подкрепите екологично отговорни и устойчиви горскостопански практики, чрез закупуване на сертифицирана дървесина. Терминът Сертифицирана гора идва от "добре управлявана гора", в която се набляга на дългосрочното здраве на общата горска екосистема - дървета, растения, водни ресурси, местообитания на дивата фауна, местата за туризъм и спорт, както и създаване на заетост в местните общности.
  • Защо TRISA не използва бамбука?
ТRISA държи нейните продукти да произхождат от „ Произведено в Швейцария“, докато всички бамбукови четки произхождат от Китай. При бамбука има големи транспортни разходи, които от своя страна са негативни за въглеродните емисии. Според развойният център на завода TRISA, бамбуковите фибри се нуждаят от лепило, което съдържа вредни вещества, като меламинова смола, за да се получи и запази формата. Комбинацията от двете неща е бионеразградима и неприродосъобразна.  
  • Хигиенична и несменяема глава
Главата на четката е направена от 100% рециклирана пластмаса, като идеята е в устата да не остава неприятен привкус на дърво, както при други дървени четки за зъби.  
  • Косъмчета от рициново олио
Косъмчетата са направени от рициново олио. То предпазва от възпаление на венците, което може да доведе до подуване, кървене, болка и лош дъх. Олиото е получено от семената на растението "ricinus communis" растящо в Индия, Бразилия и Китай. 100% на био основа.  
  • 100% веган продукт
Продуктите на TRISA, маркирани с “vegan”, отговарят на следните изисквания: продуктите са без съставки от животински произход; всички видове суровини, превозни материали, аромати, оцветители използвани в този продукт не съдържат съставки от животински произход; продуктите на TRISA не са тествано върху животни.    
  • Опаковка
Опаковката се състои от рециклиран картон и 80% рециклиран PET филм. Идеята на PET филма е при покупка, потребителя да има възможността да види какво всъщност купува и как изглежда самия продукт. TRISA съветва все пак да изхвърляме четката и опаковката разделно на определените за това места.
back